Mer om pH

Mer om pH

Här kan du hitta mer intressanta fakta och information om pH, pH-mätare pH-elektrod, pH-buffertlösningar och mer. Klicka på länken och läs mer om det valda ämnet.

Mer om pH

Läs mer om pH, vad är pH och hur fungerar det? Vi känner alla pH från simbassänger, men var kom det ifrån? Vem upptäckte det och varför är det så viktigt i dagens vattenbehandling?

Hur mäter du pH? Tja, helt enkelt uttryckt, du mäter pH med en pH-mätare eller pH-elektrod. Det finns andra sätt att testa, men vi har passerat 2020 så låter hålla allt digitalt. Digital är bättre och mer exakt.

Hur använder du den korrekt, hur man kalibrerar en pH-mätare och hur man tar hand om den. Mer allmän information om pH-mätare och allmän användning av pH-mätare.

Den mäktiga pH-elektroden är ett mycket känsligt instrument som kräver särskild skötsel och underhåll om du vill att den ska mätas korrekt och under lång tid. Läs mer information om din pH-elektrod här.

Utan tvekan är den viktigaste delen av din pH-mätare eller pH-elektrod pH-kalibreringslösningen du använder. Du måste använda färsk pH-kalibreringslösning och du måste kalibrera så mycket som möjligt om du vill ha den mest exakta pH-mätningen.